DVD Matica

SVS osnovao sindikalni odbor u Zemunu

Sindikat vatrogasaca je dobio 32 novih članova, Za predsednika SO Zemun izabran je Bacetić Goran, podpredsednik je Savić Miodrag a sekretar Vukasović Damir, izabranom rukovodstvu želimo puno uspeha u teškom i mukotrpnom radu.

Uskoro se očekuje i verifikovanje osnivanja SO u Zrenjaninu ali više o tome bićete obavešteni za nekoliko dana. Za sada se stvari odvijaju u pozitivnom smeru što se tiče delovanja naše organizacije, naš sindikat je u poslednje vreme imao dosta uspešnih prezentacija koje su organizovane na inicijativu zainteresovanih kolega koje bi da pristupe SVS-u. Kolege dovoljno je danas pozovete i mi ćemo doći kod vas u što kraćem mogućem roku.

Moramo i da se okrenemo trenutnoj situaciji u srpskom vatrogastvu koja nimalo nije dobra, mi kao organizacija sve vreme pokušavamo da stvari pomerimo sa mrtve tačke, nešto i uspevamo ali „kako god okreneš, nije dobro… šta god da uradiš, nije dovoljno…“ Znamo samo da nemamo pravo da odustajemo i pitamo sve naše kolege zašto dozvoljavaju da i dalje trpe? Potreban je mehanizam-snaga da to sprečimo, i tu nam je potrebna podrška većine, uključite se i vi u našu organizaciju jer zajedno smo brojniji i jači. Niko ne zna bolje od nas šta nas najviše muči, svi moramo da budemo aktivni kako bi vratili dostojanstvo profesiji. To danas jeste rizično na sindikalnoj sceni, postoji verovatnoća da će neki od nas trpeti zbog izbora da se borimo a ne da ćutimo, ali to smatramo našom dužnošću. Naša centrala se dobro organizovala, ima svoje jasne ciljeve i vrlo smelo se upušta da javno kaže svima ono što danas nije dobro za srpskog vatrogasca, ali ne samo to mi poslodavcu sve vreme nudimo i ruku podrške, kako bi im pomogli da shvate naše iskrene namere u tome što kritikujemo ono što ne valja i pokušamo da nađemo zajedničko rešenje za probleme, ali to što želimo da sarađujemo ne znači da ćemo im služiti.

Mi kao sindikat pokušavamo da pokrenemo kolege koje bi mogle da imaju neki stav sa dejstvom, znamo i to da kod većine vlada apatija i neverica da bi mi sami mogli nešto da menjamo i da se borimo ali to je sigurno pogrešno shvatanje. Ne možete naći pet ljudi u nekoj jedinici koji će se složiti oko jedne stvari. Mnoge kolege neće da učestvuju zato što su na razne načine izmanipulisani od strane nekih policijskih sindikata kojima su nesebično verovali, ali nama je veoma bitan njihov angažman i mi mislimo da su oni ključ, oni imaju veću obavezu da reaguju jer poseduju dragoceno iskustvo stečeno kroz sindikalni rad. Svi mi imam obavezu da pomognemo profesiji koja to zaslužuje, ovaj posao se voli, neka naše mlađe kolege koje tek stasaju u neustrašive kažu „ponosni smo na starije jer su probali nešto da urade“.

Posao vatragasaca daleko je od običnog. Zato kolege svi složno i odlučno napred u odbranu naših radničkih prava jer, U JEDINSTVU JE SNAGA!

Izvor: sindikatvatrogasaca.org.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *